Els punts sobre les “is”

Abans de res, volia donar-vos les gràcies a tots els que us heu llegit aquest modest “estudi” sobre el punt de llibre, aquest element que de vegades no tenim prou en compte. I també vull donar les gràcies a tots els que heu participat en l’enquesta, ja sigui emplenant el formulari o fent comentaris a l’entrada sobre punts. Fem una ullada als resultats.

L’enquesta pròpiament dita ha tingut 19 participants, i dues persones més han fet saber la seva opinió mitjançant comentaris al bloc. No està gens malament, tenint en compte que es tracta d’un bloc modest, i que estem ja en ple estiu. Més avall us ho comento tot amb més detall, però podem dir que hi ha una majoria important a qui agraden els punts que

 • no sobresurtin del llibre;
 • tinguin el gruix just;
 • siguin de cartolina;
 • tinguin una il·lustració discreta, i
 • els puguis intercalar entre pàgines.

midaAquest és el retrat robot que hem creat entre tots, i jo m’afegeixo al que diu la majoria (recordeu la foto dels meus finalistes?). Però aquí, com a TV3 per les eleccions, en agraden els gràfics de formatge, o sigui que, amb Ramon Pellicer o no, en tenim uns quants per acabar d’il·lustrar les vostres opinions. Som-hi.

La mida, el primer aspecte sobre el qual us demanava l’opinió, és on les votacions han quedat més repartides, ja que hi ha pràcticament empat entre els qui volen que sobresurti del llibre i els que preferim que quedi a dins i obri el llibre com per màgia:  52,6% (10 vots) contra 47,4% (9 vots).

gruix

 

Pel que fa al gruix, gairebé el 90% dels enquestats heu dit que preferiu que siguin suficientment consistents, i el 10% restant (2 persones) opinen que són millor els flexibles. Atenció, perquè la tercera opció, “Molt gruixuts”, no ha tingut ni un votant!

material

 

Quant al material, la cartolina “arrasa”! En aquest punt podíeu votar més d’una opció, o sigui que si us entreteniu a sumar tots els vots veureu que no dóna 19. Però, tot i així, la cartolina ha acumulat 16 vots, molt per davant de la tela reforçada, que, amb 5 vots, és la segona opció. Pel que fa a l’aspecte, podeu veure que també hi ha una majoria clara que prefereix els punts discrets, sense colors cridaners.

aspecte

 

Finalment, la col·locació també compta amb una opció pràcticament unànime: a 16 dels enquestats us agraden els punts intercalats, els de tota la vida. Una persona més contesta que li agraden intercalats i amb imant. La resta d’opcions són molt minoritàries.colocacio

Com podeu veure, doncs, tenim una imatge força clara de què ens agrada, menys pel que fa a la mida.

IMPORTANT: el sorteig!

Hem fet el sorteig dels tres exemplars de Sanyan. Una tria amb una plataforma web que només demanava que introduís els números que us havia assignat prèviament (no he donat cap dada vostra!), i els guanyadors són aquests:

 • Judit, número 5.
 • Anna, número 16.
 • Elisabet, número 6.

Em posaré en contacte amb vosaltres per correu electrònic per fer-vos la tramesa del llibre. Mentrestant, continueu-nos llegint. La setmana que ve, deures d’estiu per als més estudiosos… o els més desorientats.

 

 

2 respostes a “Els punts sobre les “is”

 1. Gemma

  Interessant, però en quant a la mida, hi ha una petita contradicció… i és que al 52,6 % els agrada que el punt sobresurti del llibre i per tant, a la majoria els agrada que el punt sobresurti del llibre i no (com posa al resum) que no surti del llibre.
  😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s