La fabbrica delle stelle, Gaetano Savatteri

[Extret del meu perfil d’Instagram, @lilladeserta.]

“Non è male”. Això és el que el pare del protagonista opina sobre el llibre que ha escrit el seu fill. I això és el que puc dir de “La fabbrica delle stelle”, de Gaetano Savatteri, que obre la sèrie dedicada al Saverio Lamanna, periodista en hores baixes que investiga casos amb un company tirant a impresentable, en Peppe Piccionello. Bé, tots dos són tirant a impresentables. 😂😂

És una bona història, amb diàlegs molt àgils i “pulles” que es tiren constantment els dos protagonistes. Tot i així, és un pes mosca davant de personatges tan idiosincràtics i potents com Rocco Schiavone (d’Antonio Manzini) i el magnífic Salvo Montalbano (de Camilleri). Ara bé, també cal dir que podria ser que aquest llibre, al ser el primer de Lamanna, no tingui encara la seguretat i força dels posteriors, o sigui que li donaré una altra oportunitat! El que he trobat curiós és que, a diferència dels dos monstres que acabo d’esmentar, en aquesta novel·la es fan moltíssimes referències al “món real”: personatges famosos (tant d’Itàlia com internacionals), llocs (té una obsessió amb anar a vendre granissat a Formentera), marques o programes de televisió. Així, doncs, seria relativament fàcil documentar exactament en quin any passa la història.

En tot cas, com sempre, és un plaer llegir els petits llibres de @sellerioeditore. Aquest, llegit en poc més de 36 hores. Heu llegit res d’aquest autor/personatge? En cas afirmatiu, què us ha semblat?

#gialli #literaturaitaliana #letteraturaitaliana #elreductecatalà #llegirenitalia #lettura #llibres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s