Crisis personals a tope!

Us heu plantejat mai què podria passar si passéssiu tota una setmana amb els pares, els tiets, els germans i una cosinastra (sona falta, ja ho sé) en una caseta al mig de la muntanya? O potser ja us ha passat?

redhouseDoncs això és el que ens planteja Mark Haddon a The Red House. Una setmana sencera, amb un capítol per a cada dia, “tancats” en una caseta al bell mig dels prats de Gal·les. Evidentment, aquí tot es porta a l’extrem, i el petit “mostruari” de persones ens serveix per veure tota mena de conflictes que, segurament, no es donarien tots a l’hora en un context similar en la vida real.

Hi veureu minicrisis de parella, crisis d’adolescents, el record d’un fill nascut mort, pors infantils… cada personatge serveix perquè l’autor il·lustri un moment diferent de la vida. Diria que és un relat més en la línia de A Spot of Bother que no pas del gloriós The Curious Incident of the Dog in the Night-time. Quin gran llibre, aquest últim. Llàstima que no tenia aquest bloc, perquè us l’hauria recomanat fins a l’esgotament (i aprofito per fer-ho ara: llegiu-vos-el!).

En fi, The Red House és un bon llibre per als qui els agradi remenar en les relacions entre persones. A mi no m’agrada tant, però el fet és que, al final, m’ha enganxat.

Ah, i l’edició de butxaca és molt bufona, amb una tapa molt bonica i una tipografia que fa de bon llegir. De fet, és el que em va fer decidir a comprar-lo per Sant Jordi. Per deu euros, no es pot demanar més!

3 respostes a “Crisis personals a tope!

  1. Núria Salán

    Em sembla molt bé!! Subscric totalment el contingut d’aquest post. En Mark Haddon és d’aquells autors que “cauen” a les teves mans perquè no seran mai (em temo) best-sellers ni en faran películes dels seus llibres. I ens ho perdem!
    “El curiós incident del gos a mitjanit” hauria de ser de lectura obligatòria, per moltes raons. Jo he de dir que tinc un abans i un desprès d’haver llegit aquest, el primer de’n Haddon que va caure a les meves mans. Després n’he llegit algun altre i no han estat tan impactants, però la seva frescura, la innocència de les seves descripcions i de molts dels seus personatges, m’ha captivat.
    Ara tinc en “pendents” aquest llibre del que parles. Però no m’espero gaires sorpreses: m’agradarà. N’estic segura.
    Salut!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s