Severance: Ling Ma en temps de virus

En els temps que vivim, sembla adequat llegir històries postapocalíptiques que, sincerament, no estan tan lluny de la realitat. Aquest és el cas de Severance, la novel·la de Ling Ma que es desenvolupa en un món colpejat per una malaltia, la “febre de Shen”, originada a Shenzhen i que acaba afectant tot el món. Fins aquí, tot força real, oi?

La protagonista, la Candace Chen, és filla d’immigrants xinesos. Amb això l’autora aprofitarà per fer tres coses:

  • Explicar la part apocalíptica, diguem-ne “de pandèmia”.
  • Explicar el xoc cultural i l’adaptació dels pares a la societat americana.
  • Explicar la vida de la filla com a americana de ple dret.

El primer fil no us sorprendrà gaire: tots hem vist pelis en què ha mort quasi tothom i el protagonista de torn marxa d’una ciutat per buscar un lloc tranquil on refer la seva vida. El segon, tampoc, tot i que és interessant veure com retrata l’autora l’entrada en societat dels pares: estem molt acostumats a llegir històries d’immigrants que ocupen llocs poc prominents (treballen en supermercats, restaurants, etc.), però aquí els pares van als Estats Units perquè el pare acabi els seus estudis. S’adaptaran igual tots dos?

Finalment, destaco la vida de la Candace, la filla. En aquest cas, aquest fil està extremadament lligat amb el primer (la pandèmia). Veurem com busca feina, troba feina i nòvio… i decideix quedar-se de guàrdia a l’oficina quan la gent comença a marxar de Nova York. Veurem, també, com es busca la vida per sobreviure en una ciutat mig buida, i no us puc explicar més perquè aleshores us xafaria el plaer de descobrir com està relacionat aquest fil amb l’apocalipsi zombie.

En definitiva, no és alta literatura però és un llibre entretingut que us tindrà enganxats fins al final. Només esperem que la ficció (aquesta ficció) no superi la realitat…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s