La tesis que me llevó a China

Javier Telletxea Gago. La tesis que me llevó a China.
Autopublicat.
Equival a 140 pàgines A4.

tesis_chinaFeia temps que no llegia res que tingués a veure amb la Xina, i calia recuperar el costum. I ho he fet amb aquesta publicació del Javier Telletxea, que ens explica coses des del bloc Historias de China i des del compte de Twitter que porta el mateix nom (handle: @JavierTelletxea). Si no el coneixeu, ja és hora que el llegiu.

Jo ja el seguia, precisament, a través de Twitter i del bloc. Té algunes entrades absolutament delirants, especialment les que dedica als viatges en tren per la Xina (dono fe que poden ser unes experiències inoblidables), que no us podeu perdre. I va ser per aquests canals que em vaig assabentar que havia fet un llibre on recopilava el coneixement acumulat durant l’estada en aquest país que tant ens apassiona.

En Javier va anar a la Xina per fer investigació de camp de cara a la seva tesi (és investigador social) i, és clar, ha acumulat moltes dades i informació. Part d’aquesta informació la podem trobar en aquesta publicació, on, tal com diu l’autor, trobarem anècdotes que ens faran somriure i, també, informació presentada d’una manera seriosa i divulgativa alhora, sense arribar al nivell acadèmic que suposo que hi ha a la tesi.

Per a mi, que també vaig passar un any com a estudiant estrangera a la Xina (jo hi vaig anar abans, l’any 1992), ha estat molt gratificant llegir, sobre tot, els tretze primers capítols. En aquesta part, en Javier ens aporta tot un seguit d’anècdotes que m’han fet recordar algunes de les meves experiències a Pequín i m’ha fet somriure. A la segona part, en canvi, l’autor ens presenta la informació organitzada per temes, com ara el sistema educatiu, els valors familiars, etc. Com ja he dit més amunt, es tracta d’una peça divulgativa, redactada amb molta claredat, que serveix per adquirir coneixements o per posar ordre als que ja tenim. Les dues coses van bé.

Finalment, hi ha una cosa que està molt ben pensada, però que segurament funciona millor si llegeixes des d’una tablet que des d’un Kindle pur i dur: al final de cada capítol hi ha un parell o tres d’enllaços a articles sobre temes relacionats del seu bloc. Us recomano que no us quedeu amb la lectura del llibre, sinó que feu clic i us llegiu també els posts. Val molt la pena.

Si voleu comprar-lo, feu clic aquí. Només costa 2 euros!

Una resposta a “La tesis que me llevó a China

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s