Ressaca 2016

SantJordiTant de temps esperant-lo, i Sant Jordi arriba, dispara i marxa. Aquest any, el temps acompanyava, i la caça va ser fructífera.

La idea era passar per la rambla Catalunya abans no fos impossible avançar. Com que era dissabte, ens temíem que de seguida estaria petat de gent, i no ens equivocàvem. A quarts de deu ja començava a omplir-se, i quam vam arribar a l’alçada de no sé quina parada (segurament, la Casa del Llibre), ja hi havia un tap format per tot de gent que esperaven l’arribada de Mario Vaquerizo i Risto Mejide. Els havien posat de costat per signar llibres. Quina por.

En tot cas, nosaltres, gracienques previsores, ja havíem fet una part important de la compra a La Impossible i a La Central. Havien caigut dos llibres de L’altra editorialGermà de gel, d’Alicia Kopf, i Manual per a dones de fer feines, de Lucia Berlin. M’estic llegint aquest últim i espero poder-vos-en parlar ben aviat. També havia caigut ja La plaça del Diamant, de Mercè Rodoreda. Jo, com molts altres, havia vist la sèrie de La Colometa quan era petita, i tinc el parrupeig dels coloms i la cançó de l’envelat a dins del cap. I vaig pensar que potser ja era hora que em llegís el llibre.

Vam marxar de la rambla Catalunya just abans que el trànsit es posés impossible i vam continuar per passeig de Gràcia, aquest cop en direcció contrària, cap a Gràcia. Aquí es concentraven les parades dels editors independents (o petits, o artesans, o vocacionals… digueu-ne com vulgueu), i encara vam fer compres. En el meu cas, vaig arreplegar Motorsoul, d’algú que es fa dir Stalker i presentat per Raig Verd, i El català de la Manxa, de Santiago Rusiñol, un llibre que l’Avenç ha tingut la valentia de recuperar. Vaig poder parlar amb la Núria Iceta, l’editora, que me’l va recomanar molt. I així va ser com un dels llibres que feia més temps que a la llista de pendents, i que havia anat lliscant llista avall, va arribar a les meves mans.

A la tarda, collita infantil estroncada per la pluja que, puntualment, va arribar a les sis i poc. Vam passar per l’Antifaz i la llibreria Ona, on vam aprofitar per deixar passar la pluja i vam comprar, entre altres coses, un llibre que fa molt de temps que està entre els mes venuts: Wonder, de R. J. Palacio. Alguna cosa deu tenir, no?

I vosaltres què vàreu arreplegar? Heu començat a llegir la collita?

2 respostes a “Ressaca 2016

  1. Per Sant Jordi no solc comprar massa, perquè ja ho he fet prèviament. A casa en van entrar tres, per mi ‘La violència justa’ d’Andreu Martín, i ‘Gorski’ de Vesna Goldsworthy, i un Ferrante per la meva parella. Dels teus no compto llegir-ne cap, no perquè no siguin bons llibres, sinó per simple gust de lectura, però em sembla que et donaran molt bones estones. Gaudeix-ne, i ja ens explicaràs!

    1. Doncs per no comprar gaire, tres llibres no està gens malament, eh? 🙂

      Ja us explicaré què em semblen. De moment, ja he “retratat” el del manual per a dones de fer feines.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s