Pleco dictionary

S’acosta l’estiu, i al club de lectura en què participo hem decidit llegir-nos una novel·la sencera en xinès.   Podem triar entre Nits fredes i Família, totes dues de Ba Jin. I aquí ve el tema: necessito un diccionari electrònic que em faciliti la tasca. Si no, no hi arrribaré…

I aquí entra el meu estimat Pleco, un dels diccionaris que em faciliten la feina a l’hora de llegir en xinès. Tant el puc fer servir des de l’iphone com des de l’ipad, és supercomplet. De fet, em sembla que també té versió per a Android.

Es tracta d’una aplicació de tipus suite que, a més d’incloure un diccionari xinès-anglès i anglès-xinès, inclou una sèrie de mòduls que permeten fer operacions impensables quan jo vaig començar a estudiar xinès. Aquí en teniu unes quantes:

  • Cerca amb la càmera: enfoqueu el caràcter que no coneixeu, com si li volguéssiu fer una foto. El diccionari us en mostrarà la definició.
  • Llegir documents: si voleu llegir una web o un altre document (en formats senzills: txt o doc), només cal que el “xucleu” amb el Pleco i, quan tingueu dubtes, marqueu el primer caràcter de l’expressió que no coneixeu. Es dispara el diccionari i us en mostra la traducció.
  • Cerca amb escriptura manual: podeu escriure “a mà” i l’aplicació reconeixerà el caràcter i us en donarà la traducció.
  • Diccionari abundant: l’aplicació inclou un diccionari molt complet xinès-anglès, però en podeu descarregar d’altres (alguns gratuïts i d’altre de pagament).
  • Buscador intel·ligent: si marqueu un caràcter, el diccionari us oferirà l’expressió més llarga que comença amb aquest caràcter, que sol ser la més adequada. Això és molt important, ja que altres diccionaris (el del Kindle, per exemple) fan la cerca estrictamet del caràcter o el grup de caràcters que marquis.

MOLT IMPORTANT: actualment, només pot llegir documents txt, doc… he vist al seu web que ben aviat acceptarà formats EPUB i PDF en dispositius iOS… estic impacient!!!

Alguns d’aquests mòduls vénen de fàbrica o són gratuïts, mentre que altres són de pagament (reconeixedor de caràcters amb la càmera), però aquesta eina aporta un gran valor afegit i val molt la pena, tant per traduir com per llegir.

Apa, un altre dia us explicaré coses més concretes. Seguiu llegint, que jo vaig preparant la llista de recomanacions per a l’estiu…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s