Deures d’estiu 2013

L’any passat deia que se m’havia acumulat la feina i que tenia uns quants llibres per llegir… al final, em vaig llegir tres dels quatre llibres que m’havia apuntat. No està malament. Però aquest any encara en tinc molts més per llegir! La llista cada vegada és més gran…

I entre aquests llibres pendents, n’hi ha molts d’autors xinesos. No us els posaré tots, però aquí en teniu uns quants:

  • The dark road, de Ma Jian, traduït per Flora Dew. Una vegada més, l’autor ens ofereix el seu punt de vista sobre temes controvertits a la Xina al mateix temps que es desplaça pel país. En aquesta ocasió, seguirem una família que s’escapa del seu poble per poder tenir un segon fill.
  • My life as emperor, de Su Tong, amb traducció de l’omnipresent Howard Goldblatt. Aquest ja fa temps que va sortir, però no acabo de trobar el moment d’agafar-lo… a veure si aquest estiu hi ha sort!
  • Waiting, de Ha Jin. Pot ser curiós: un home emigrant que està casat al seu poble, amb la dona que li van triar, però que vol separar-se’n per viure amb la dona que estima. Cada estiu torna al poble i li ho demana… caldrà veure com acaba. De Ha Jin em va agradar molt A good fall, que també us recomano que llegiu.

Aquest any, la llista és un pèl més curta perquè em reservo per al “gran clàssic”. Un clàssic més gros que un Barça-Madrid: aquest estiu toca El quadern gris, amb una nova edició molt atractiva.

Si vosaltres us llegir algun llibre que us vingui de gust comentar… per què no ens l’expliqueu aquí? Podeu fer-ho en forma de comentari a aquesta entrada o escrivint-me directament.

Tancaré l’entrada amb el text de l’any passat, que continua essent vàlid:

“Aprofito per recomanar-vos que, si aneu a França, aprofiteu l’ocasió i carregueu la vostra secció de literatura oriental, ja que a les ciutats mitjanes-grans tenen unes llibreries fantàstiques amb una àmplia selecció d’autors xinesos, japonesos i coreans. Si aneu a Tolosa, aneu a Ombres blanches. Si aneu a Burdeus, visiteu la llibreria Mollat.”

I, mentre acaben d’arribar les vacances, estigueu pendents del bloc: us estic preparant una sorpreseta…

Bon estiu i bona lectura!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s