Deures xinesos d’estiu 2014

Una vegada més, arriba el moment d’encarar les vacances i buscar material per llegir, com si haguéssim de passar-nos tot un mes tancats en una caseta a dalt de la muntanya sense accés al món digital o a cap llibreria. Com diu aquell, “Mentiraaaa!”. Però les llistes de recomanacions per a l’estiu són un clàssic, i no us deixaré sense la vostra. 🙂

Si reprenem la llista de l’any passat, veurem que només em vaig llegir un dels tres llibres que us hi posava: My life as emperor, de Su Tong. Continua pendent The dark road, de Ma Jian, i Waiting, de Ha Jin. Ara bé, per no repetir-me, us proposo un pack de llibres diferents a aquests. Som-hi:

Anem a pams. El primer, El joven de la vida errante, l’acabo de descobrir al Twitter. En desconec l’autor, l’editorial… o sigui que és una incògnita. El mateix passa amb el segon, que encara estic investigant si s’ha traduït a l’anglès o si, simplement, ens faciliten el nom per a la nostra comoditat.
Ma Jian ja el coneixem, i segurament és una aposta segura per aguantar la calor estival. El més curiós d’aquest autor és que la traductora dels seus llibres, la Flora Dew, és també la seva parella. Segurament això facilita la comunicació autor-traductor i és molt possible que les traduccions ens facin arribar amb tot detall el missatge original. Aquí trobareu un comentari sobre el llibre.

Següent: Yan Lianke, una altra aposta segura. Un dels meus llibres favorits és Les jours, les mois, les années, que ja vam comentar en aquest bloc (si feu servir la capsa de cerca del bloc, trobareu altres obres comentades). Aquest autor retrata molt bé la vida rural, i llegint l’argument de La fuite du temps em vénen moltes ganes de llegir-me’l. En contra: el preu de la versió Kindle, per sobre dels 14 euros.

Propera parada, el meu favorit: Yu Hua. L’adoro. En aquesta llista us poso El passat i els càstigs, publicat en català per Les Males Herbes. Us l’heu de llegir! El meu repte per a aquest estiu és llegir, en xinès, The seventh day (que jo sàpiga encara no s’ha publicat en cap altre idioma, m’ho podeu confirmar?).

Última parada, la “infiltrada” de la llista: The incarnations, de Susan Barker. Pel nom, no és xinesa, tot i que té família xinesa. La seva novel·la salta d’un moment a l’altre de la història de la Xina, i sembla una proposta refrescant entre tants autors consolidats.

I vosaltres, què, teniu alguna recomanació per a aquest estiu?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s