Deures d’estiu 2014

Finalment, fa calor. Alguns ja deveu estar preparant les maletes per anar-vos-en a una illa deserta i potser no sabeu quin llibre endur-vos…

Doncs aquí teniu unes quantes idees! L’estiu és llarg i ens ofereix moltes estones per a una lectura tranquil·la mentre ens fem passar la calor amb alguna cosa fresqueta. Tots trobarem un moment o altre per llegir, però com que l’estat d’ànim i el context poden ser molt diferents per a cadascú, us oferim una llista variada perquè pugueu triar.

Tingueu en compte que no hem llegit tots els llibres de la llista. En aquest cas, són llibres que hem vist passar pel Twitter o que recomana algun diari o entitat de referència. Som-hi!

Primera part. Llibres que recomanem amb coneixement de causa

Segona part. A l’aventura!

Què, n’hi ha per a tots els gustos, oi?

De la primera part us en parlaré poc perquè els teniu comentats en entrades anteriors. Només cal que feu clic a sobre del títol i anireu a parar a l’entrada en qüestió. L’únic que encara no està comentat és Os transparentes, una novel·la molt potent que també us recomano, d’un autor d’Angola que retrata una Luanda corrupta i empobrida.

Pel que fa a la segona part, no us en puc dir gran cosa: tots els tinc pendents de llegir. El d’en Nesbo fa poc que ha sortit i no pertany a la sèrie d’en Harry Hole que tant m’agrada (en aquesta sèrie també hi ha llibre nou: The police, però estic esperant a veure si li fan traduir a la Laia Font, que ho fa molt bé!). Us el recomano perquè confio en l’escriptor. Igual que confio en el següent, en Jaume Cabré. Sóc una gran fan de Les veus del Pamano i, tot i que Jo confesso no em va agradar tant, estic segura que Senyoria és una bona novel·la.

Independent people “és culpa” d’en Jordi Morell, que parla de l’autor al seu Islàndia, somnis de riolita. No en sé res, o sigui que vaig totalment a l’aventura! Ja us explicaré el què.

I aquí va la tria “d’editorials”: un del Cercle de Viena (Vera) i un altre d’Edicions del Periscopi (The leftovers). Totes dues editorials ens ofereixen uns productes que, a part d’estar molt ben triats, tenen una presència que enamora. El primer m’ha cridat l’atenció pel tema que toca: una dona sotmesa a la tirania del seu marit. El segon el tenia a la llista per llegir-me’l en versió original i electrònica, però ara que Periscopi l’ha tret, me l’hauré de llegir en paper.

Finalment, last but not least, tanca la llista el meu “amic” Jonathan Lethem. La seva Pistola, amb música de fons (publicada per Les males herbes) és molt estranya, però em va enganxar. Amb Els jardins de la dissidència repetim autor i traductor (en Ferran Ràfols).

 

2 respostes a “Deures d’estiu 2014

 1. Doncs si, Senyoria és una bona novel·la 🙂

  Ànima, fins ara i pel que havia llegit, no em cridava l’atenció, tot el contrari, però la teva ressenya quasi m’ha convençut! I d’aquí he passat a Chicago, que l’has recomanat amb tant d’entusiasme que també me’l miraré.

  Deixa’m dir-te que feia molt que no gaudia amb un blog com amb aquest, per la varietat de lectures i les ressenyes.

  Salutacions!

  1. Hola, Roselles!

   Que bé que t’agradi el bloc. La veritat és que se’n poden dir moltes coses, però varietat sí que en té, sí.

   Chicago és molt molt molt rebona. I l’Edifici Iaqubian potser encara més…

   Ja anirem parlant!

   Sílvia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s