Enquesta sobre hàbits lectors

Fa uns anys vaig fer una enquesta sobre autors que agraden i autors que no, i també tocava algun altre aspecte com ara traducció o original i alguna altra cosa. Teniu els resultats en aquesta entrada. Va ser una experiència divertida i enriquidora, o sigui que he pensat que podríem fer una altra enquesta, però canviant de tema. A mi m’agrada llegir a tot arreu, però també tinc els meus moments i racons preferits, i tinc curiositat per saber quins són els vostres.

Així, doncs, he preparat aquest petit formulari perquè l’ompliu. El deixaré obert unes setmanes i aleshores analitzaré resultats i en faré el comentari aquí al blog i a Instagram, i si us identifiqueu al final del formulari participareu en el sorteig d’un llumet de lectura similar al de la foto.

Per trencar el gel, començo jo amb els meus hàbits.

Com m’agrada llegir?

Sí, llegir al sofà amb manteta i gat a la falda és un must, però crec que no és la manera òptima i no sempre hi ha sofà a la vista. Aquí teniu el meu retrat robot:

Temps que dedico a llegir

Cada dia llegeixo entre una hora i una hora i mitja. Això em dona unes 400 pàgines de lectura a la setmana, tot i que pot variar en funció de la llengua i del llibre. Això fa que sigui una mala companya de lectures conjuntes i que no sempre sàpiga esperar…

Els meus moments

Aprofito tots els raconets que m’ofereix el dia. El millor moment per a mi és el matí, a primera hora. Llevar-se i anar directa a barraca, llegir abans no es comenci a llevar la tropa, esmorzant acompanyada dels gats. Feina feta no fa destorb. El dia que treballo a l’oficina, també aprofito per llegir dinant o després de dinar. Un moment kit-kat merescut i que recarrega piles. A la tarda, si acompanyo els nens a extraescolars, també aprofito. I quan vaig a dormir, és clar, però si estic molt petada no aguanto gaires pàgines…

Llocs per llegir

Tots i a tot arreu!!! L’únic lloc on no puc llegir és el bus, cotxe i similars. Per això prefereixo el metro o el tren. Si soc a casa, el millor lloc és a la cuina, asseguda en cadira + taula: és la manera d’avançar més ràpid. I, és clar, llegir en una cafeteria amb els auriculars posats sense música també és un top!

Suport de lectura

Jo combino els llibres en paper i la lectura amb el meu fantàstic Kindle. Sé que el paper té un encant especial, però els llibres “lletjos” no cal tenir-los al prestatge. El llibre electrònic també va perfecte per comprar llibres en altres idiomes i un munt d’altres coses que comentava en aquesta entrada.

Idiomes en què llegeixo

Tots els que puc. El meu mètode és: un llibre en català – un en un altre idioma (i així anar fent). Així, doncs, aproximadament el 50% dels llibres els llegeixo en català. La resta els reparteixo entre anglès, italià, francès i, en menor mesura, castellà. Llengües pendents: xinès i danès. Si puc, sempre llegeixo en versió original.

Activitats complementàries

Segons quin llibre llegeixo, m’agrada anar mirant al Google Maps les coses que hi surten. També em documento quan surten personatges històrics o fets (per exemple, amb Harlem Shuffle, de Colson Whitehead, ho vaig fer a fons). En alguns casos, escolto música del país o de l’època.

Participa en l’enquesta!

Jo ja he explicat quins són els meus hàbits, i ara us toca a vosaltres.
Empleneu el formulari i, si us identifiqueu, participareu en el sorteig.

Una resposta a “Enquesta sobre hàbits lectors

  1. Retroenllaç: Resultats de l’enquesta sobre hàbits lectors – L'illa deserta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s