Un gran llibre, i un llibre gran

Aquest llibre, d’entrada, fa una mica de por. Té 1.700 pàgines i, tot i que el paper és com de Bíblia, l’embalum és considerable. Així, doncs, me’l vaig començar a llegir amb el dubte de si m’enganxaria prou com per acabar-lo, però abans de la pàgina 100 ja vaig veure que no el podria deixar.

Un bon partit, de Vikram Seth
Que no us faci por.

Com ja avança el títol, el fil principal de la novel·la consisteix a trobar “un bon partit” per a una de les protagonistes, la Lata. No obstant això, aquest fil queda ben entreteixit en tota una sèrie d’històries paral·leles que, de fet, podrien ser novel·les independents i que, ben lligades, fan que la història sigui rica i diversa, i que toqui una gran quantitat de temes: des de la recent independència de l’Índia i les relacions entre partits polítics fins a les relacions familiars, bo i passant per la manera de viure de les famílies més “anglòfiles” i la de les més pobres, la convivència entre musulmans i hindús, les diferències entre castes, i molts altres.

El llibre es llegeix molt ràpid. Només he tardat tres setmanes (i us ben prometo que no tinc gaire temps per dedicar a la lectura). Bona part del mèrit l’atribueixo a la traducció de l’Anna Llisterri, que és fluida i sense errades, una cosa que agraeixo molt perquè estic farta de trobar-me llibres tan mal traduïts que costa d’acabar-se’ls…

Trobareu la referència completa al web de la Casa del Llibre. Per cert: he estat incapaç de trobar per on podria canviar la web al català…

9 respostes a “Un gran llibre, i un llibre gran

 1. Anna

  Res, que gràcies pels elogis i m’alegro que t’hagi agradat. Tres setmanes! Quin rècord! Però és cert que si t’agraden els “novel·lots” clàssics és un llibre apassionant, i una bona lectura estiuenca.

 2. Retroenllaç: Llista de Sant Jordi | L'illa deserta

 3. Retroenllaç: Una bona ressaca… | L'illa deserta

 4. Retroenllaç: Llista de Sant Jordi | L'illa deserta

 5. Retroenllaç: La ressaca | L'illa deserta

 6. Retroenllaç: L’hem vist mort, el pare | L'illa deserta

 7. Retroenllaç: No mateu els rossinyols | L'illa deserta

 8. Retroenllaç: El Dia de la Traducció: traductors de llibres (i 2) | L'illa deserta

 9. Retroenllaç: L’extern, d’Ada Hoffmann: ciència-ficció en català – L'illa deserta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s